Ofte stilte spørsmål

Hvorfor Utmelding.no?

Da undertegnede var 15 år meldte jeg meg ut av kirken. Jeg fikk brev i posten med bekreftelse om at jeg var meldt ut. Senere hørte jeg om stadig flere personer som hadde gjort det samme, men allikevel stod som medlemmer av kirken. Jeg sendte da kirken en epost 18. september 2014 og spurte om jeg var meldt ut. Samme dag fikk jeg svar tilbake om at jeg fortsatt var registrert som medlem. Jeg skrev da tilbake på epost og ba kirken umiddelbart melde meg ut. Samme dag fikk jeg svar tilbake om at jeg var meldt ut og at jeg ville motta en bekreftelse på dette via ordinær brevpost.

Siden har mange andre (blant annet her, her og her) gjort det samme – med suksess.

Hvordan fungerer utmeldingen? 

Utmeldingen skjer ved at Utmelding.no-appen ber deg skrive ned din personlige informasjon på stykke papir. Utmeldingen må også fysisk signeres. Appen scanner deretter denne informasjonen og sender utmeldingen på epost til Kirkerådet, som etter loven er ansvarlig for å behandle utmeldinger kirken mottar. Typisk sett vil du etter 2-4 uker motta en bekreftelse i posten fra kirken om at du er meldt ut. Dersom du ikke hører noe burde du kontakte kirken og purre de opp – det kan hende det lokale meningshetsrådet er trege med å effektuere din utmelding.

Fra og med august 2016 kan du også gjennomføre utmelding direkte via Kirken sin egen nettbaserte løsning. Denne finner du her: https://kirken.no/medlem

Kan jeg kontakte Utmelding.no for å sjekke statusen på min utmelding? 

Nei, vi i Utmelding.no vet ingenting om statusen på din utmelding. Du må alltid kontakte kirken direkte.

Hva er deres syn på personvern? 

Les våre personvernbetingelser her.

Hvordan er prosjektet finansiert? 

Prosjektet er drevet og finansiert av den frivillige organisasjonen Utmelding.no, som er registrert i Brønnøysundregisteret. Foreningen er startet av Erling Løken Andersen. Firmaet Erling er deleier av og arbeidstaker i, webutviklingsfirmaet Omega Media, har bidratt med støtte til servere og domene. SSL-sertifikat er velvillig donert av hostingselskapet Host1. Brukerne av diskusjonsforumet Freakforum har bidratt med uvurderlige innspill og tilbakemeldinger.Advokatguiden har bistått med uvurderlige juridiske råd underveis i prosjektet. Prosjektet har per dags dato ikke inntekter, men for å finansiere drift og serverkostnader er det mulig vi åpner for doneneringsmuligheter på et senere tidspunkt.